Gå til hovedindhold
Nyhed

Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport

Regeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina, sætter sig for bordenden. Partnerskabet vil især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

08. nov. 2019

Indhold

  Transportsektoren er en af klimakampens største akilleshæle. 29 procent af de danske udledninger af drivhusgasser stammer i dag fra transporten, og det forventes at stige til 34 procent, hvis ikke der gøres noget.

  - Det er fuldstændig afgørende, at vi får hul på omstillingen af transportsektoren, hvis vi skal i mål med regeringens ambitiøse klimamål, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Ministeren har gjort det til sin hovedmission, at Transportministeriet skal være et grønt ministerium. Og når lastbilerne og varebilerne står for henholdsvis 13 og 17 procent af transportens udledning, så mener han, at der er store potentialer for den grønne omstilling af denne sektor. Ministeren glæder sig derfor over, at han i dag kan offentliggøre et nyt klimapartnerskab med en af de absolut vigtigste sektorer i den grønne omstilling: landtransporten.

  - Tænk over, hvor meget vi transporterer os selv hver eneste dag. Og hvor mange varer, der skal fragtes på tværs af lande og landegrænser. Det skal vi kunne gøre mere klimavenligt i fremtiden. Med ny teknologi. Med nye løsninger. På smartere måder. Det skal vi samarbejde om. Derfor er jeg meget glad for, at Jens Bjørn Andersen, som står i spidsen for Danmarks største transport- og logistikvirksomhed, har sagt ja til at være formand for vores nye klimapartnerskab, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  DSV Panalpina er Danmarks største transport- og logistikvirksomhed og en global spiller, der både kan gøre en klimamæssig forskel herhjemme og internationalt.

  - Jeg er meget begejstret for at skulle lede klimapartnerskabet omkring landtransport. Det er et meget positivt træk, at dialogen mellem erhvervslivet og regeringen sættes på dagsordenen på denne måde. Det er vigtigt, at vi skruer op for dialogen og sammen finder bæredygtige løsninger, der sikrer en reel grøn omstilling og en fortsat konkurrencedygtig branche – nationalt og internationalt. Det er et emne, der ligger mig meget på sinde, og jeg ser frem til at tage hul på opgaven, udtaler Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina.

  Ifølge ministeren er der brug for at udvikle innovative, markedsdrevne og skalerbare løsninger, der sikrer, at vi fortsat kan skabe vækst og jobs i Danmark, og de løsninger skal tænkes sammen og på tværs af myndigheder, politikere og virksomheder.

  Partnerskabet skal derfor række ud til centrale aktører i landtransportsektoren, og regeringen ønsker at modtage partnerskabets anbefalinger, så de kan indgå i regeringens udspil til en klimahandlingsplan.

   

  Det er fuldstændig afgørende, at vi får hul på omstillingen af transportsektoren, hvis vi skal i mål med regeringens ambitiøse klimamål.