Gå til hovedindhold

Rundkørsel syd for Viborg bliver udbedret

Vejdirektoratet forbedrer rundkørslen ved rute 13 og rute 26 syd for Viborg. Det sker for at minimere risikoen for ulykker ved blandt andet at mindske vejbanens hældning og reducere trafikanternes hastighed.

Indhold

    En lastbil med smågrise væltede i foråret i en rundkørsel lidt syd for Viborg, og ulykken blev således en del af en beklagelig statistik, hvor tre lastbiler de seneste fem år er væltet samme sted. Derfor har Vejdirektoratet undersøgt rundkørslen og vurderet, hvordan sikkerheden kan forbedres.

    - Der er forhold ved den her rundkørsel, som gør den ekstra udsat i forhold til ulykker. Og det skal vi naturligvis gøre noget ved. Derfor er det positivt, at Vejdirektoratet nu igangsætter tre tiltag, som alle vil være med til at forbedre sikkerheden allerede inden årets udgang, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    De tre tiltag, der kan forbedre sikkerheden ved rundkørslen, er en reducering af hældningen på kørebanen i halvdelen af rundkørslen, opsætning af kantsten langs indersiden af kørebanen og reducering af hastigheden i den nordlige tilkørsel. Disse tiltag skal bidrage til, at trafikanterne sætter hastigheden ned gennem rundkørslen og samtidig ikke overskrider vognbanerne.

    Samlet set vil forbedringerne i rundkørslen koste cirka 2,2 millioner kroner, som Vejdirektoratet finansierer inden for deres eksisterende bevilling til kapitalbevarende vedligehold. Vejdirektoratet forventer at være færdig med forbedringerne af rundkørslen inden årets udgang.