Gå til hovedindhold

Antallet af ladepunkter til elbiler er steget 68 procent i 2021

Antallet af lademuligheder for elbiler er steget kraftigt det seneste år. Ved udgangen af 2020 var der 2.879 offentligt tilgængelige ladepunkter, og et år senere var antallet steget til 4.828.

Ladestandere ved motorvej

Indhold

  I 2021 er der sket en kraftig stigning i antallet af ladepunkter i hele landet. På et år er der etableret 1.949 offentligt tilgængelige ladepunkter, hvilket svarer til en stigning på 68 procent fra 31. december 2020 til 31. december 2021.

  - Det er enormt vigtigt og en god nyhed, at antallet af ladestandere er steget så meget på et år. Flere ladestandere er helt afgørende for den grønne omstilling af transporten. Dermed ikke sagt, at vi er i mål, for begreber som strømstress og rækkeviddeangst findes stadig. Så myndigheder og private aktører har et stort arbejde foran sig for at sikre, at vi kan komme i mål med vores grønne ambitioner på vejene, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Antallet af nye ladepunkter har månedligt svinget meget med en rekord i august 2021, hvor cirka 600 nye ladepunkter blev etableret.

  Transportministeriet indkøber data vedrørende udviklingen i ladestandermarkedet fra ChargeX Analytics. Ministeriet udgiver løbende data vedr. udviklingen på markedet, og næste udgivelse forventes i begyndelsen af februar.

  Seneste udgivelse kan findes via linket nedenfor.

  Læs artiklen "Antallet af ladestandere stiger støt"